ارسال شده در: چهارشنبه، 8 مهر ماه ، 1388 05:20:39 موضوع مطلب: نماز استخاره
نماز استخاره هر کس قصد انجام کاري مهمي نمود، مستحب است در مورد آن از خداوند متعال طلب خير (استخاره) کند همانطور که در اين حديث آمده است :
از جابر روايت است : پيامبرr استخاره در تمام کارها را مانند سورهاي از قرآن به ما ياد ميداد و ميفرمود هرگاه کسي از شما خواست کار مهمي را انجام دهد دو رکعت نماز غير فرض بخواند؛ سپس بگويد : (اللهم إني أستخيرک بعلمک و أستقدرک بقدرتک، وأسألک من فضلک العظيم. فإنک تقدر و لاأقدر، و تعلم، و لا أعلم و أنت علام الغيوب، اللهم إن کنت تعلم أن هذا الأمر خير لي في ديني و معاشي و عاقبة أمري – أو قال في عاجل أمري و آجله – فاقدره لي و إن کنت تعلم أن هذا الأمر شر لي في ديني ومعاشي وعاقبة أمري – أو قال : في عاجل أمري و آجله – فاصرفه عني و اصرفني عنه، و اقدر لي الخير حيث کان ثم رضني به و يسمي حاجته)[1] «خداوندا! به سبب علمت از تو طلب خير ميکنم و به سبب قدرتت از تو طلب قدرت ميکنم و از فضل عظيم تو ميخواهم، چون تو توانايي و من ناتوانم، وتو ميداني و من نميدانم، و تو بسيار داناي غيبي، خداوندا اگر ميداني که اين کار ... براي دين، دنيا و عاقبت کارم – يا فرمود براي حال يا آيندهام – خيراست آنرا براي من مقدر کن و اگر ميداني که اين کار ... به مصلحت دين، دنيا و عاقبت کارم – يا فرمود براي حال يا آيندهام – نيست، آنرا از من دور کن و مرا از آن منصرف نما و خير را هر جا که هست برايم مقدر فرما و مرا از آن خشنود نما، سپس حاجتش را بيان کند».
[1]) صحيح : [ص. جه 1136]، خ (6382/183/11)، د (1524/396/4)، ت (478/298/1)، جه (1383/440/1)، نس (80/6).